Afdrukken

Het Impression Pad

Veel bewegings- en rugproblemen van onze paarden zijn het resultaat van slecht liggende zadels of van een scheef zittende ruiter.

imppad

Wat gebeurt er tussen de zadelkussens en de rugspieren als je draaft, galoppeert of een kleine volte rijdt? Het Impression pad kan dit zichtbaar maken. De gel-achtige substantie van de Impression Pad zal laten zien hoe het zadel of de ruiter zit. Het Impression Pad wordt direct op de rug van het paard gelegt onder het zadel. Gedurende 30 tot 45 minuten ga je rijden en daarna wordt de drukverdeling bekeken.

imppadzadel

Hiervan maak ik tegenlichtopnames door middel van digitale fotografie, deze krijg je van mij per mail toegestuurd. Deze kan gebruikt worden om te bespreken met de zadelmaker, om een voortgang bij te houden of om te vergelijken als je een nieuw zadel gaat aanschaffen.

Als het beeld er zo uit ziet dan is er niets aan de hand.De drukverdeling is mooi over het gehele oppervlak van de zadelkussens.

Geen drukpunten en geen pijn.

Imppad1

Ziet het beeld van de Impression Pad er zo uit, dan is het zaak actie te ondernemen. Op de schoft heeft het zadel de gel volledig weggedrukt. Dat betekent dat er een sterke druk uitgeoefend wordt op de zijkanten van de doornuitsteeksels van de wervels en spieren.

Imppad2

Pijn, bot- en huid irritatie zijn mogelijke gevolgen. Spieren kunnen niet goed functioneren. De beweging van de voorhand wordt beperkt. Bij het doen van oefeningen met lengtebuiging kom je in de problemen. Spieratrofie (wegvallen van spieren) is het resultaat. Luister naar je paard: staken, slaan met het hoofd, als je het zadel op de rug legt niet stil staan. Dit kunnen allemaal signalen zijn dat er iets aan de hand is. 

Volg mij op Twitter
Word fan op Facebook
Volg me op Facebook